OneSpace lumnous ceiling

 

In 1964 voorspelde Amerikaanse auteur en hoogleraar biochemie, Isaac Asimov, al dat rond 2014 elektroluminescerende panelen, wanden en plafonds zachtjes zouden laten gloeien. Philips realiseerde deze voorspelling met de OneSpace luminous ceiling en zag in DCD de ideale partner. Wij zijn trots op de bijdrage die wij aan de realisatie van de OneSpace luminous ceiling leveren. 

Effeciënte samenwerking

Wij ontwikkelen en assembleren de Onespace luminous ceilings, in nauwe samenwerking met Philips. Als resultaat van deze efficiënte samenwerking kunnen de ceilings binnen de gestelde termijn geleverd worden. DCD fungeert hierin als bindende factor tussen een ontwerp naar een maakbaar product wat gereed is voor massaproductie. Hierdoor vindt de overdracht van seriematige assemblage van DCD naar toeleveranciers in lage lonen landen  al op korte termijn plaats. Om een goede overdracht naar de massaproductie partner te kunnen borgen zijn onze medewerkers afgereisd naar deze landen om hun kennis te delen.

 

“Het plafond wordt het licht, het licht wordt het plafond”

 

Hoisting systeem

Door de enorme omvang van de ceilings zijn deze ingewikkelder om te installeren op locatie. Om dit te vergemakkelijken is een hoisting systeem ontwikkeld, waarmee het plafond in stappen naar boven getild kan worden. DCD heeft deze systemen voor Philips in serie geproduceerd.

On-site installatie

Na assemblage van de ceilings ondersteunen wij wereldwijd in on-site installatie. Door de vroege betrokkenheid van DCD in het begin van het ontwerp, zijn wij in staat  om een snelle, betrouwbare en hoog kwalitatieve installatie te bewerkstelligen. Door onze inhoudelijke expertise verlenen wij ter plaatse uitstekende en vakkundige service, zowel bij het preventieve onderhoud als bij eventuele reparaties.  

Het is onze ambitie om meer van zulke iconen met onze klanten te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie eens bij onze services.

OneSpace lumnous ceiling