Community Light Centers Afrika

Ongeveer 1,6 miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot elektriciteit. Voor hen is de zon hun belangrijkste bron van verlichting. In de buurt van de evenaar, bijvoorbeeld in Afrika in de Sahara, wordt het donker rond 18:30 uur, het hele jaar door. Nacht betekent ofwel complete duisternis of het flakkerende licht van een kaars of petroleumlamp. Wat als we de kracht van de zon zouden gebruiken om dat te veranderen!

Philips maakt dit mogelijk door het installeren van Community Light Centers in verschillende landen in Afrika. Dit zijn gebieden van ca. 1000m2, de grootte van een klein voetbalveld, die worden verlicht met behulp van een nieuwe generatie van zeer efficiënte LED-verlichting op zonne-energie. Deze duurzame innovatie in solar LED-verlichting zorgt er voor dat de sociale en economische ontwikkeling in dergelijke gebieden door kan blijven gaan in het donker, zoals onderwijs, gezondheidszorg, maatschappelijke activiteiten zoals sport, werk of training. De verlichting opent in feite, de weg naar een betere kwaliteit van leven.

DCD ondersteunt Philips door een groot deel van de voorbereiding te organiseren en het gehele logistieke deel voor de oprichting van nieuwe Community Light Centers te verzorgen. In Afrika vinden we vervolgens een lokale installateur om ons te helpen bij het installeren van de Light Centers en zij voeren daarna onderhoud en reparaties uit aan de Light Centers. Dit creëert meteen meer banen. Afrika voor Afrika.

We zijn er trots op om bij te dragen in het faciliteren van een veiliger en beter milieu in de meer afgelegen gebieden van de wereld door het ondersteunen van Philips met deze Community Light Centers. Dit past perfect bij de DCD kernwaarden klantgerichtheid, innovatie en evenwaardigheid. Het is een smart product dat bijdraagt aan een betere wereld, maar niet ten koste gaat van diezelfde wereld.

Bezoek www.philips.com/lightcentres voor meer informatie over Philips' Community Light Centers.