DCD 100e lid Brainport Industries
11-04-2017

Sinds kort is DCD lid van Brainport industries. Dat we daarmee het 100e lid zijn maakt het extra speciaal.

Brainport Industries is ruim zes jaar geleden opgericht door 9 initiatiefnemers met als doel het netwerk van high tech toeleveranciers te versterken en verder te professionaliseren door actief in te zetten op samenwerkingsprojecten met de aangesloten bedrijven op de thema’s Mens, Technologie en Markt. Thema’s die relevant zijn voor het versterken van de innovatie- en concurrentiekracht van de aangesloten bedrijven. 

Als systeem integrator is DCD een zogenaamd kop-staart bedrijf. We ontwikkelen producten en equipment, we nemen de verantwoordelijkheid voor het sourcing traject, we assembleren, testen en valideren de producten voor onze klanten, waarna we de pilotproductie en een eventuele transfer naar een eindsupplier verzorgen. Om de gehele keten te kunnen regisseren, is naar onze mening samenwerking in de keten essentieel. Of het nu gaat om de productie van elektronica bij een EMS-er, het inhuren van softwarespecialisten, uitbesteding van metalen- en kunststofonderdelen, of een proactieve interactie met onze klanten. Uiteindelijk bepalen de mensen van de bedrijven waar we mee samenwerken een belangrijk deel van ons succes. Dat kan doordat we samen in staat zijn om een snellere productlaunch voor de klant te realiseren, het delen van project risico’s, een kostenreductie, of het uitwisselen van wederzijdse ervaringen. Wij ervaren dagelijks dat bedrijven samen meer toegevoegde waarde kunnen realiseren dan alleen.

Wij denken dan ook dat ons lidmaatschap van Brainport Industries, als overkoepelende organisatie voor de toeleveringsketen in de regio Eindhoven, zowel voor ons als voor de leden van waarde kan zijn en dragen de doelstellingen van de coöperatie daarom een warm hart toe.