De zoektocht naar techneuten en het dilemma van de MKB'er, deel 2

Deel 2: Met vallen, opstaan en weer doorgaan….

Het zag er zo goed uit in het recruitmentproces voor onze nieuwe (sr) Lead Engineer….:

√ Technische kennis aanwezig, CHECK

√ Vaardigheden op communicatief vlak goed ontwikkeld CHECK

√ Leidinggevende potentie CHECK

√ Draagvlak bij onze interne medewerkers CHECK

√ Super goed aanbod gedaan CHECK

 Alles hadden we er aan gedaan om het proces kandidaatgericht en realistisch te laten verlopen. En toen was ze ineens lastig bereikbaar. Totdat de dag voor kerst een ‘enthousiast’ telefoontje kwam: zo’n fijn bedrijf, met deze collega’s zou ze graag samenwerken, maar…. ze twijfelde te veel over de functie en de reistijd. Tja en bij ‘het bedrijf waar iedereen wil werken’ kreeg ze een aanbod dat ze niet kon afslaan.

Herkenbaar voor veel recruiters van MKB bedrijven waarschijnlijk. Waar ging het dan mis? Het werk kon vanuit ons kantoor plaatsvinden, hetgeen geheel in lijn is met de eis van beperkte reistijd die veel ervaren technici aangeven. We konden haar alle vrijheid en ruimte geven om het werk zelf in te richten; thuiswerken, werktijden variëren, allemaal belangrijk voor de ervaren technici. Maar blijkbaar was dit toch niet voldoende. En eerlijk is eerlijk, we moeten het beiden zien zitten.

Dus gaan we met de resultaten van ons doelgroeponderzoek nog eens scherp kijken naar ons aanbod en zijn we inmiddels weer heel hard op zoek naar de senior Mechanical Lead Engineer. Dus bij deze onze oproep: ben jij wel in voor een technisch inhoudelijke baan met veel vrijheid, ruimte voor eigen invulling en flexibiliteit? Zou jij graag kennismaken met dit topteam van Erik Bredius, Leendert van der Maas, Richard Foederer en Sebastiaan Henskens? Laat het ons weten!

Laat het ons weten! Stuur een appje naar Manon van Steenpaal op 06 24847199 of een mail naar recruitment@dcdeurope.com en we nemen contact met jou op! Voor meer info: https://www.dcdeurope.com/vacancies/senior-lead-engineer

 #mechanicalengineering #innovatie #werkenbijDCD #MKB #leadengineer