De zoektocht naar techneuten en het dilemma van de MKB’er

Deel 1: techneuten wat willen jullie?

Als product- en equipment ontwikkelaar timmeren wij flink aan de weg. We ontwikkelen ons technisch inhoudelijk en we willen ook graag groeien. Zoals in veel technische bedrijven hangt deze groei samen met de groei van onze medewerkers: zowel op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied als ook in aantal.

In de huidige markt heeft de techneut keus te over. Weet je dan als MKB bedrijf maar eens te onderscheiden… Alhoewel, niet iedereen wil tenslotte werken bij een groot bedrijf met een op het visitekaartje mooie functie, maar in praktijk zeer afgebakend takenpakket toch? Of toch wel? 

Wij zijn daarom als DCD druk bezig om zicht te krijgen op wat techneuten nu echt belangrijk vinden. Naast gesprekken met onze eigen medewerkers, hebben wij onze stagiair gevraagd een (beperkt) extern onderzoekje te doen. 

De Precisiebeurs in Veldhoven van november bleek een mooie gelegenheid om ‘de techneut’ buiten DCD aan de tand te voelen. Enorm verrast waren wij door het grote animo om mee te werken! Ruim 150 techneuten, van alle ervaringsniveaus, vulden onze (open) vragenlijst in. En wat blijkt? Dé techneut bestaat niet (what’s new?)!

Toch valt er uit dit onderzoek wel wat te zeggen over de verbindende factoren en de overeenkomsten tussen starters, medioren en echt ervaren techneuten.

Benieuwd? Houd onze website of Linkedin pagina in de gaten voor deel 2 over interesses en eisen van ervaren techneuten!

Op zoek naar een baan binnen een groeiend MKB bedrijf? Neem een kijkje op onze vacaturepagina: https://www.dcdeurope.com/vacancies/overview   #mechanicalengineering #innovatie #werkenbijDCD #MKB #techniekisfun