Mechanical System Architect (m/v)

Ervaren architect met interesse in productie architectuur en product launches!

Wat kun je van de functie verwachten?

Als Systeem Architect Mechanical ben je verantwoordelijk voor de technische definitie en invulling van multidisciplinaire projecten. Dit traject begint bij het opstellen van een programma van eisen in nauw overleg met de klant. Dat programma vertaal je vervolgens in concrete technische specificaties, vaak meerdere disciplines rakend.

 Je bent verantwoordelijk voor concept, ontwerp, realisatie en integratie van de product architectuur en eventueel bijbehorende productie architectuur. Je bent goed op de hoogte van de technische competenties binnen de organisatie en bent in staat, waar nodig, externe partijen / partners te betrekken. Hierbij zijn technisch functionele afbakening en testbaarheid belangrijke aspecten om het project succesvol te kunnen realiseren. Je onderzoekt theoretische werkingsprincipes en past deze praktisch toe in het project. Als meewerkend voorman leid je het projectteam vanuit de technische invalshoek en werk je daarbij samen met product- en equipment  engineers, zodanig dat er uiteindelijk een werkend systeem met de juiste technische functionaliteit en kostenniveau bij de klant opgeleverd wordt.

Naast participatie in projecten is opbouw en borging van technologische kennis in de organisatie een belangrijk aspect van de functie. Hiertoe worden interne projecten leidend tot bouwblokken in de context van een organisatie breed platform opgezet.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een fijne en uitdagende werkomgeving met veel afwisseling en ruimte voor eigen tijdsindeling. Verder kun je rekenen op:

 • Bevlogen en kundige technische collega's.
 • Alle ruimte voor persoonlijke en inhoudelijke groei.
 • Een zeer goed salaris en goed perspectief.
 • Een wendbare organisatie met oog voor innovatie en korte communicatielijnen.
 • Hoge mate van betrokkenheid bij de groei van ons bedrijf.

 Wat verwachten wij van jou:

 • WO / Phd in de Mechanical Engineering, Mechatronica of soortgelijk.
 • Minimaal 10 jaar werkervaring, waarvan een aantal jaar relevante ervaring als architect met multidisciplinaire ontwikkelprojecten.
 • Als gepassioneerd technicus ben je in staat om complexe materie overtuigend én begrijpelijk over te brengen, zowel in woord als op schrift (Engels/Nederlands).
 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden, een goed abstractieniveau en bent vaardig in het gebruik van verschillende analyse methodieken.
 • Je bent graag betrokken bij de interne en externe (klant)processen en sterk in stakeholdermanagement.
 • Mocht je een relevant technisch netwerk meebrengen, is dat een pré.

 Interesse?

Reageer dan snel! Graag ontvangen we je CV voorzien van motivatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique Neilen op telefoonnummer 040 248 43 00.

 Wij zijn DCD Europe, ontwikkelbedrijf, actief in de hightech markt. Wij ontwerpen, ontwikkelen, engineeren en realiseren high-tech producten en productiemiddelen voor onze klanten.

Wij werken met een team van 40 gekwalificeerde professionals, bevlogen in het technische vak en hebben een mooi portfolio aan landelijke klanten. De diversiteit aan innovatieve projecten, korte lijnen en flexibiliteit voor onze medewerkers, maken ons een aantrekkelijk werkgever!

Apply for job

< Back to the vacancy overview